Hur det är att jobba som snickare

Det är många som har ställt frågor till mig hur det är att jobba som snickare, för det är ju det jag gör, mestadels i Tyresö, men även i omnejderna. Idag ska jag skriva ett inlägg om detta och hoppas att det kommer vara till hjälp.

Snickare är ett yrke där man har många möjligheter till olika jobb. Ibland arbetar jag till exempel på byggarbetsplatser eller i verkstäder och ibland hjälper jag folk att göra hemförbättringsprojekt i sina hus. Det är alltid spännande att se slutprodukten när man jobbar med någon och se hur glada de är över att få den hjälp de är ute efter.

Det finns många olika delar av arbetet och det är viktigt att ha ett brett spektrum av färdigheter om man vill lyckas i detta yrke. Jag måste till exempel veta hur man använder en mängd olika verktyg och även förstå hur de fungerar. Dessutom är det viktigt att jag kan läsa ritningar och tydligt kommunicera med mina kunder så att alla vet vad som behöver göras.

På det hela taget är arbetet som snickare ett intressant, utmanande och givande arbete. Oavsett om man arbetar på en byggarbetsplats eller hjälper någon att förbättra sitt hem finns det alltid något nytt och spännande som händer, vilket gör att jag är motiverad varje dag! En annan rolig sak är ju alla kontakter med allt folk varje dag vilket är något som jag gillar mycket, man får ha social kompetens.

Om du är intresserad av att lära dig mer om snickeri och hur du kan komma igång med din egen karriär rekommenderar jag starkt att du kollar vidare på nätet

Det var allt för i dag, gott folk. Tack så mycket för att ni läste det här inlägget och håll utkik efter mer innehåll inom en snar framtid!