Vill du jobba som målare?

Här i Haninge jobbar en god vän till mig som målare. En gång i tiden funderade även jag på att bli målare men jag blev kock istället och trivs bra med det. Men hade jag inte blivit kock har jag alltid sagt att det var målare jag skulle blivit, och i det här inlägget kommer jag prata med dig om det här med att jobba som målare, och jag ska återberätta vad min vän säger om det här jobbet. Först och främst bör du veta att en målare vanligtvis arbetar med att måla väggar och tak i hus, lägenheter eller andra byggnader. De kan också tapetsera väggar. De kan arbeta för måleriföretag eller vara egenföretagare. Och om du vill bli målare bör du veta att det är viktigt att ha goda konstnärliga färdigheter. Du behöver givetvis inte kunna måla tavlor men du måste ha en känsla för färg och form.

Min vän säger att han verkligen tycker om att arbeta som målare eftersom han får se resultatet av sitt arbete direkt. Han gillar också att han kan vara kreativ i sitt arbete och tycker om att arbeta med olika färger. Min vän säger dock att det är viktigt att vara försiktig när man målar eftersom man lätt kan göra misstag. De flesta misstag görs hur som helst i början av karriären men med lite träning kommer man få lära sig alla knep som finns. Många kunder frågar om råd och då måste du vara ärlig och säga att gör vi så här kommer det bli bra men gör vi på ett annat sätt kommer det inte bli lika bra. Många vet exakt vad de vill ha men andra vill ha din hjälp att välja färg och tapeter så med det kommer det ett stort ansvar. Så varför inte satsa på det här jobbet?