Vårt gamla tak har bytts

Att byta ut ett tak är inget litet företag. Det kan vara en ekonomisk och känslomässig berg- och dalbana, med beslut att fatta längs vägen – och det är inget som någon bör ta lätt på. När vi byggde om vårt hus för flera månader sedan var en av de viktigaste uppgifterna att se till att få hjälp med takbyte på ett korrekt och säkert sätt för oss och vår familj. Efter mycket forskning, samråd och efter att ha funderat över vårt beslut, valde vi att ersätta det gamla taket med helt nya material från ett pålitligt företag i Lund. Nu när det är färdigt beskriver det här blogginlägget hur allt fungerade för oss och vilka råd vi skulle ge om du är i behov av ett nytt tak!

Till att börja med såg vi till att göra vår forskning och ta reda på vilka typer av takmaterial som fanns tillgängliga. Vi ville ha något som skulle hålla länge och klara av det hårda vintervädret här, så vi valde att vända oss till ett företag som är specialister när det kommer till takbyte här i Lund med omnejd. Vi tittade på flera olika företag, jämförde priser, läste recensioner och försäkrade oss om att vi fick den bästa produkten för våra pengar.

När vi väl hade hittat detta företag lät vi takläggarna komma ut för att inspektera det befintliga taket och mäta allting så att de kunde bedöma vilket arbete som behövde utföras. De presenterade sedan en åtgärdsplan som innebar att de bytte ut alla befintliga material, inklusive underlag och blinkning, samt att de utförde nödvändiga reparationer.

När det gäller kostnaden visste vi att takbyte kunde vara dyrt, men det var definitivt värt investeringen för vår familjs säkerhet och sinnesfrid. Nu kan vi gläda oss i decennier framöver över vårt nya, fina tak!